Gurmanluci od jutra do sutra


printskrin
Slasne zemičke
Sastojci:
- 6 mini zemički, 225 g junetine, 1/2 šolje iseckane zelene babure, 1/2 šolje iseckanog crnog luka, 1/2 šolje iseckanih pečuraka, so, biber, maslinovo ulje, kačkavalj po izboru
Priprema: Iseckajte junetinu, pa je dinstajte na maslinovom ulju sve dok ne bude gotova. Izvadite je, a u istom tiganju prodinstajte crni luk, papirku i pečurke. Poslažite zemičke na pleh i na svaku sipajte fil od mesa i pečuraka. Zatim na svaki sendvič stavite po parče kačkavalja i zapecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Uživajte.

Profimedia
Punjeno pilence
Sastojci:
- 2 pileća filea, so, biber, 50 g šunke, 100 g mocarele, brašno, 3 jaja, prezle, ulje
Priprema: Istucite meso kako biste ga rastanjili, a zatim ga začinite sa obe strane. Poređajte kačkavalj i šunku, pa ga pažljivo urolajte. Jaja umutite, meso umočite najpre u brašno, onda u jaja, pa u prezle. Možete ponoviti ovaj postupak još jednom, a zatm pržiti meso u dubljem ulju.

printskrin
Brze makarone
Sastojci:
- 500 g barene testenine, 250 g tunjevine, 250 g kukuruza šećerca, 200 g majoneza, limun
Priprema: Tunjevinu ocediti od ulja i preliti sokom od limuna. U činiju staviti barenu testeninu, dodati tunjevinu i kukuruz šećerac, preliti majonezom i promešati. Salatu poslužiti ohlađenu.