Gurmanluci od jutra do sutra


promo
Omlet od povrća
Sastojci:
- 150 g obarenog karfiola sečenog na cvetiće
- crvena paprika sečena na kockice
- glavica crnog luka
- 3 jajeta
- malo mleka ili sojinog mleka
- 2 kašičice ulja, biber
Priprema:
Umutite jaja i dodajte malo mleka i bibera. Propržite iseckan luk i papriku, dodajte obareni karfiol. Posle nekoliko minuta ulijte i jaja u tiganj. Mešajte povremeno, a kad procenite da je pečeno, okrenite da se ispeče s druge strane. Servirajte toplo uz bareni brokoli, zelenu salatu ili kečap.
Brza musaka
Sastojci:
- 400 g spanaća
- 800 g mladog krompira
- 100 g ovčjeg sira
- 100 g krem sira
- 200 ml neutralne pavlake
Sastojci za bešamel:
- kašika maslaca
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 400 ml vrućeg mleka
- so
- biber
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, skuvajte, pred kraj ubacite spanać. Sve porocedite. Rastopite maslac, dodajte malo ulja i propržite brašno, pa prelijte vrelim mlekom i stalno mešajte. Začinite. U podmazanu posudu sipajte krompir i spanać, prelijte bešamelom i promešajte. Prelijte pavlakom i pospite sirom. Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Krompir pljeskavice
Sastojci:
- 600 g belog krompira
- 200 g posnog sira
- so, biber
- peršun
- kašika brašna
- ulje
Priprema:
Krompir krupno izrendajte. Dodajte strugani sir, kašiku brašna, seckani peršun, so i biber. Sve dobro izmešajte, pa od ove mase kašikom vadite pomalo i stavljajte na zagrejano ulje. Oblikujte da liči na pljeskavicu. Pržene servirajte uz salatu.