Hleb bez brašna!


Profimedia
Ova vrsta peciva naziva se "oopsie" i ima sve više poklonika
Sastojci:
-3 jaja
- 100 grama sirnog namaza
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- papir za pečenje
Priprema:
1. U posudu izdvojte belance, dodajte malo soli i istucite ih u sneg.
2. U drugu posudu stavite žumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.
3. U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca pae ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.
4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu i stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
5. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pecite pecivo oko 25 minuta na 150 stepeni Celzijusa.
Savjeti:
6. Kada pecivo izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, ali ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da buduti, na kratko. Naime kada se u potpunosti ohlade, pecivo stavite u posudu s hermetičkim poklopcem, i ostavite preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i počeće da liče na male lepinje.
- Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mocarelom i svežim povrćem po želji.
- Pecivo možete napuniti i slatkim namazima i jesti ga kao desert.