SNAJPER TRAŽI IZUZEĆE TUŽIOCA Slobodan Milutinović je od septembra 2021. u pritvoru, ali optužnica još nije podignuta
Foto: privatna arhiva

Odbrana Slobodana Milutinovića (37) zvanog Sloba Snajper, koji je uhapšen 19. septembra 2021. zbog sumnje da je oteo bivšu devojku U. J. (23) i pretukao je u jednom stanu u naselju Podbare u Novom Sadu, tražila je izuzeće višeg javnog tužioca u Novom Sadu, kao i postupajućeg zamenika tužioca navodeći da se okrivljenom krše osnovna prava na odbranu.

Milutinović se nalazi iza rešetaka skoro godinu dana. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je u januaru 2022. protiv njega podiglo optužnicu, ali je ona odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu poništena, dok je u međuvremenu zatražena dopuna istrage. Apelaciono tužilaštvo u Novom Sadu je usvojilo prigovor odbrane na postupanje Višeg javnog tužilaštva i naložilo da Milutinović u najkraćem roku bude izveden pred sud ili da se pusti na slobodu, navodeći u obrazloženju odluke da su mu povređena prava na odbranu.

Snajper je početkom septembra 2021. uhapšen sa zakonitom suprugom u sklopu akcije policije kada je rasvetljeno ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Kod njega i žene je nađeno nelegalno oružje, ali su posle saslušanja pušteni. Nekoliko meseci pre toga Milutinović je uhapšen na Jahorini zbog nedozvoljenog prometa oružja, ali je posle saslušanja pušten na slobodu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading