KARMINOM JE NAPISAO - ''UBIO SAM KU*VU'' Zlatu je Ljubiša ugušio jastukom, a zatim jezivu poruku ostavio na zidu sobe
Shutterstock

Nesrećnu ženu Vasić je ugušio jastukom. Posle ubistva, karminom je ispisao na zidu „Ubio sam kurvu“. Dvogodišnji sinčić ubice i žrtve spavao je u drugoj sobi.

''Ćerka mi je bila prelepa, a zet mnogo ljubomoran'', svedočila je za Novosti Lidija Mitrović, Zlatina majka.

NEDELJU DANA OD ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU Očuh Miloš pretukao malenu Petru nasmrt, naočigled majke Jelene

KARMINOM JE NAPISAO - ''UBIO SAM KU*VU'' Zlatu je Ljubiša ugušio jastukom, a zatim jezivu poruku ostavio na zidu sobe

Foto: MUP Srbije

 

''Izašao je pre par dana iz zatvora, došao do nas, bio je mrtav hladan. Njih dvoje su bili u sobi i gledali filmove. Zaspala sam u prizemlju, možda nekih 20 minuta nakon što su se povukli, a sledeće što znam je da me je oko dva sata po noći probudilo lupanje. Kada sam otvorila vrata, videla sam njihovog kuma Zdravka i dva policajca. Kum mi je rekao - Ljubiša ubio tvoju Zlatu, eno tvoja ćerka mrtva u sobi leži“.

Samo nekih 50-ak metara od mesta zločina je porodična kuća ubice. Tu je svratio, zakucao je na prozor.

''Rekao je da je ubio Zlaticu i otišao iza kuće do šupe sa konopcem, probao je da se obesi'', ispričao je za Novosti Slavoljub Vasić, Ljubišin otac, dodajući da je i on sam pozvao policiju kako bi ih obavestio o zločinu i sinovljevoj kobnoj nameri.

''Nismo znali prvo gde je. Tražili smo ga i mi i policija. Braća su uspela da ga skinu, tamo iza kuće gde je pokušao da prekrati život. Krv mu je išla iz nosa i usta'', rekao je Ljubišin otac, Slavoljub Vasić.

Imao dosije

Ljubiša Vasić bio je više puta osuđivan za krađe i nanošenje telesnih povreda. Protiv njega se vodio krivični postupak pred Osnovnim sudom u Kruševcu. Poslednji put u zatvoru je bio po realizovanoj poternici.

Kako je utvrđeno u istrazi Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, Vasić je u stanju smanjene uračunljivosti, „ali ne i bitno", lišio života životnu saputnicu i to „iz niskih pobuda“. Po izlasku iz pritvora, sumnjajući u vernost pokojnice i dok je ona ležala naslonjena glavom na njegovu ruku, u bračnom krevetu, najpre ju je stezao levom rukom u predelu vrata, a zatim je jastukom pritiskao u predelu nosa i usta, sve dok se ona nije ugušila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading