SRBI I BOSANCI NA MARIHUANI ZGRNULI TRI MILIONA EVRA Austrijska policija uhapsila bandu koja je osušila 300 kila kanabisa
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije

Kako izveštavaju austrijski mediji inspektori iz Državne kriminalističke policije Donje Austrije otkrili su dve plantaže u Genserndorfu i Badenu i identifikovali 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovale uzgoj i preprodaju.

U prvoj akciji uhapšeno je sedam osoba u Korneuburgu, a istragom su idetifikovane i uhapešna još petorica pripadnika ove bande. 

Ova kriminalna grupa se tereti da je proizvela i distribuirala oko 300 kilograma osušenog kanabisa, čija je ulična vrednost procenjena na oko tri milona evra.

SRBI I BOSANCI NA MARIHUANI ZGRNULI TRI MILIONA EVRA Austrijska policija uhapsila bandu koja je osušila 300 kila kanabisa

Foto: MUP Srbije

 

Istragom je utvrđeno da je grupa od 2018. godina iznajmila dve zgrade i jedno imanje u oblasti Genserndorfa, gde su organizovali plantaže za prizvodnju kanabisa, a u Beču su imnlai stan koji su  koristili kao skladište i distributivni centar.

Policija je na plantažama pronašla još 1.415 stabiljka kanabisa i oko 30 kilograma osušenog kanabisa i veću količinu keša.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading