Dejan Dragijević
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je pre skoro mesec dana, kada se cela Srbija podigla na noge jer je prvi put "aktiviran sistem Pronađi me", domaća verzija Amber alerta, sistema uzbune koji se aktivira kada nestane dete. Nažalost, danima kasnije, otkriveno je da je devojčica ubijena.

Dok se dvojica osumnjičenih već 20 dana u pritvoru, za telom se i dalje traga.

4. april - "Devojčica je ubijena"

Desetog dana potrage austrijska policija objavila je da se na snimku iz Beča ne nalazi Danka Ilić.

Tog dana istraga je otišla u potpuno drugom smeru. Policija je, pregledom velikog broja autombila, u jednom vozilu pronašla trag krvi koja je uzeta na DNK analizu.

Oko 10 sati predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je Danka Ilić ubijena. On je rekao da je policija uhapsila dvojicu osumnjičenih i da oni vode policiju do mesta na kom se nalazi telo. Ipak, to se, naposletku, nije dogodilo.

Informacije o tome šta se desilo toga dana su samo pristizale. Najpre je otkriveno da su dvojica radnika JKP "Vodovod" udarila devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju koja je već pretražena 1. aprila. Potraga se potom preselila upravo tamo.

U saopštenju MUP Srbije navedeno je da su osumnjičeni priznali zločin u policiji.

Svi prilazi deponiji bili su blokirani, na to mesto otišla je policija, žandarmerija i vatrogasci, kao i teška mehanizacija - četiri bagera raščišćavala su deponiju.

Telegraf

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading