Ivan Felker
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Ivan Felker (74) preminuo je sinoć usled povreda koje je zadobio u udesu koji se dogodio juče oko 8 časova u centru Niša, nedaleko od džamije u ovom gradu. Kako je za Alo! ispričao sin nastradalog vajara, Mladen Felker, taj dan Ivan je pošao u atelje. 

- Krenuo je u atelje, i prelazio normalno ulicu. U jednom trenutku, automobil je naleteo na njega, sigurno je bila velika brzina. Kada su mi saopštili, dodali su da je šofersajbna bila skoz polomljena od siline udarca. Otac je preminuo po prijemu u bolnicu, njegovo srce nije izdražao. Pre toga nije imao nikakvih zdravstvenih problema, ni lekove nije pio - ispričao je za Alo! Mladen Felker i dodao:

- U ruci je imao papir na kome se nalazio plan za novi vajarski projekat, strašno je šta se desilo. Tata će biti upamćen po mnogim skulpturama, i umetničkoj zaostavštini iza sebe - zaključio je Mladen Felker, sin nastradalog vajara.

Felkerove kolege ističu da su izgubili izuzetnog čoveka i izuzetnog vajara. Podsećaju da je uradio brojna dela u zemlji i u svetu, organizovao više samostalnih i zajedničkih izložbi i osvojio niz domaćih i svetskih priznanja i nagrada.

Felker je autor jednog od simbola grada Niša skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Kalče, česme "Puž" u parku Čair, skulpture "Izvor" u Niškoj Banji, spominika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj gori i skulpture "Mermer i zvuci" u Niškoj Banji.

BONUS VIDEO :

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading