kuršumlija
Foto: Alo/Alo

Zbrinuto je ukupno 13 dece, od toga je jedna devojčica u teškom stanju jer je zadobila životno ugrožavajući povrede. Ona se nalazi u indukovanoj komi

Inače, ovaj vašar je tradicija koja postoji i više od četiri decenije, svedoči za Alo sagovornica Slavica (51), rođena Kuršumličanka.

 

- Taj vašar je tradicija duga možda i više od četiri decenije kada god su  vašari kod nas u Kuršumliji i okolini. Deca se uvek raduju tome, i dolaze iz centra, ali okolnih sela kako bi se zabavili tih nekoliko dana.

- Ovo je velika tragedija kakva se skoro kod nas nikada nije dogodila.
Jeste pre nešto više od 35 - 40 godina kada su se korpe ringišpila otkačile i deca zajedno sa njima pala u reku Toplicu pored koje se ringišpil tada nalazio. Tada sam bila dete i pamtim da roditelji godinama nisu dozvoljavali deci da idu na vašar bez njihove pratnje, kao ni da sednu na ringišpil. Neke od nas je i dalje strah kada pomislimo na tu tragediju - rekla je naša sagovornica Slavica.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Već razgovaramo sa Kinom oko letećeg taksija koji planiramo da uspostavimo 2027. godine! #fypシ #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #kina ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading