adem ljajić
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Skandal! Adem Ljajić (33), bivši reprezentativac Srbije, a sada fudbaler kluba Novi Pazar priveden je u subotu pred zoru zbog sumnje da je napao recepcionera N. Ž. (48) iz jednog beogradskog hotela, a potom je prilikom privođenja vređao policajce i navodno im pretio da će sve da ih pobije!  

Po privođenju policija je alkometrom utvrdila da Ljajić ima čak 2,2 promila alkohola u krvi i da u tom trenutku nema ni ličnu kartu.

Koja kazna čeka fudbalera

 

Fudbaler Adem Ljajić, ukoliko se optužbe dokažu, mogao bi da bude osuđen i na zatvorsku kaznu. Prema zakonu, ukoliko je prethodno osuđivan, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom od šest meseci do dve godine. Takođe, postoji mogućnost uslovnog otpusta ukoliko nema ranijih krivičnih presuda.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo kada je Ljajić sa svojim prijateljem navodno pijan ušao u hotel na Novom Beogradu i insistirao da uđe u bar.

Novi Sad

Vesna Bilić

 

 

- Uzalud mu je recepcioner objašnjavao da bar ne radi, fudbaler se nije obazirao na to! Ušao je u šank i vređao recepcionera, koji je na sve moguće načine pokušavao da mu objasni da bar ne radi. Ljajić se nije ni tu zastavio, već je recepcionera uhvatio za revere, potom i za kragnu. Prijatelj ga je sve vreme podržavao dok je on vređao radnika hotela i pretio mu - navodi izvor Alo!, i dodaje skandalozne detalje u vezi s ponašanjem poznatog fudbalera:

- Napadnuti recepcioner je pozvao policiju! Patrola koja se nalazila u blizni zbog obezbeđenja fudbalera i rukovodstva FK Novi Pazar koji su bili smešteni u tom hotelu brzo je reagovala - objasnio je izvor.

 

adem ljajić

undefined

 

 

Prema rečima našeg sagovornika, tokom policijske intervencije fudbaler je odbio da im pruži na uvid ličnu kartu.

- Osim što je odbio da policajcima preda na uvid svoja dokumenta, počeo je da ih vređa i preti, te je nakon konsultacije s nadležnim tužilaštvom odmah priveden. Tokom sprovođenja do policijske stanice Ljajić se nije smirivao, već je policajcima govorio „da ih je zapamtio i da zna ko su oni, te da će oni njega zapamtiti“. I u stanici je nastavio da preti policajcima rečima „sve ću vas pobiti kao paščad“. Njemu je u skladu sa zakonom određeno zadržavanje zbog sumnje da je ometao službena lica, zbog neposedovanja lične karte i remećenja javnog reda i mira - ističe naš sagovornik.

adem ljajić

undefined

 

 

Bogata sportska karijera

 

Nekadašnji reprezentativac Srbije Adem Ljajić karijeru je započeo u Fudbalskom klubu Jošanica, a kasnije se pridružio beogradskom Partizanu.

U januaru 2010. trebalo je da zaigra za Mančester junajted, ali je engleski klub mesec dana ranije povukao svoju odluku da ga dovede na Ostrvo. Umesto toga, potpisao je osam miliona evra vredan ugovor s Fjorentinom. Nakon tri godine u italijanskom prvoligašu, prešao je u Romu za 11 miliona evra i uz potpisan ugovor na četiri godine. U januaru 2016. godine Roma ga je prodala Torinu. Krajem avgusta 2018. prešao je na pozajmicu u turski Bešiktaš. Ljajić je 29. maja 2019. potpisao ugovor vredan 6,5 miliona evra sa turskim klubom. Potom je potpisao za još jedan turski klub Karagumruk, s kojim je okončao saradnju i prošle godine vratio se u rodni Novi Pazar.

 

Kako saznajemo, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a do zaključenja ovog broja nalazio se u policijskoj stanici, u kojoj mu se na svakih sat vremena merio alkohol u krvi.

ADEM LJAJIĆ PRETIO POLICIJI  Sve ću da vas pobijem kao paščad!

Printscreen

 

 

Tim povodom oglasilo se i Treće javno tužilaštvo:

„Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd podneće krivičnu prijavu protiv A. Lj. (rođen 1991) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru koje je izvršio dana 18. 5. 2024. u ranim jutarnjim satima na Novom Beogradu. Po prijavi građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mesto događaja i zatekli A. Lj., koji je vređao policijske službenike i ometao ih u izvršavanju službenih radnji. Alkometrom je utvrđeno da okrivljeni ima 2, 2 promila alkohola u krvi, a okrivljeni će na sve okolnosti izvršenja krivičnog dela biti saslušan u redovnom postupku“, navodi se u saopštenju.

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading