VELJKO BELIVUK SATERAN UZ ZID Svedok Srđan Lalić  danas otkriva nove "kuće smrti" u kojima se klan iživljavao nad žrtvama?
Foto: Alo.rs

Veljku Belivuku i članovima njegove ekipe, koja se tereti za brojna krivična dela, među kojima su i sedam brutalnih ubistava, nastavlja se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu!

Suđenje počinje u 14. 30 sati, a kako saznajemo, danas bi svoj iskaz trebalo da daju svedoci okrivljeni Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević.

Prema nezvaničnim informacijama, Veljku Belivuku bi najviše "glavobolje" mogao da zada iskaz Srđana Lalića, koji je sve znao o poslovima i finansijama tog klana.

Srđan Lalić sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za kaznu od 18 godina. Belivuk i Marko Miljković nisu očekivali ovakav ishod, s obzirom na to da će Lalić biti u obavezi da sve ispriča do detalja o njihovim poslovima, vođama, nalogodavcima, novcu, oružju, ali i o žrtvama iza kojih stoji ovaj krvoločni klan. Njegov iskaz mogao bi da pokvari planove i Radoju Zviceru, glavnom vođi kavačkog klana, od koga je i sam Belivuk dobijao naređenja.

- Lalić će morati da otkrije sve štekove klana, ali i lokacije svih kuća smrti u kojima su na prevaru dovlačili svoje žrtve, mučili ih i ubijali ih. S obzirom na to da su pod njegovim uticajem Belivuk i ekipa novac pretvarali u kriptovalute, njegovi iskazi bi učinili da potpuno ostanu bez novca. Navodno je u prethodne dve godine ekipa kupila bitkoine za više od pet miliona evra - navodi izvor.

VELJKO BELIVUK SATERAN UZ ZID Svedok Srđan Lalić  danas otkriva nove

Foto: Alo.rs

 

Kako smo ranije pisali, klan se tereti za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Međutim, sumnja se da je broj žrtava daleko veći.

- Optužnice su zasad podignute za sedam žrtava, međutim, Lalić će otkriti detalje u vezi još 11 ubistava za koje se sumnja da su počinili Belivukovi i Zvicerovi ljudi. Na njihovoj listi su: Aleksandar Šarac, Mirko Kojić Koja, Vlastimir Milošević, Adis Spahić, Damir Hodžić, Milo Radulović Kapetan, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alen Kožar i Damir Hadžić - kazao je ranije naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading