hapšenje
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Prevare putem "kol centra" kojima je oštećeno više državljana Nemačke za iznos od oko milion evra razotkrivene su u Nišu i Novom Pazaru. Policija je upala na 11 lokacija, od kojih su dve na teritoriji Niša, a devet na teritoriji Novog Pazara.

Kako se vidi na snimcima MUP Srbije, pripadnici UKP upali su u "kol centar" na jednoj od lokacija pod punom opremom, uz povike: "Policija, lezi dole".

Dok su trojica ostala da čuvaju vrata, ostali su ušli u "kol centar", na nišanu držeći osumnjičene za prevaru i ponavljajući komandu. Jednog od zaposlenih, koji nije odmah odreagovao na povike da treba da legne na pod, policajac je oborio zajedno sa stolicom.

U ostalim kadrovima hapšenja vide se pripadnici žandarmerije, koji stavljaju lisice na ruke grupi muškaraca koji leže na parkingu.

Na teren je izašla i Uprava za tehniku policije, kako bi bili pregledani računari koji su korišćeni za prevare.

Podsetimo, 13 osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Akcija je sprovedena po zamolnici za pružanje međunarodne pomoći koja je upućena od strane Savezne Republike Nemačke.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading