Zimnica domaća Turšija Kiseli krastavac krastavci
Shutterstock
Zimnica domaća Turšija Kiseli krastavac krastavci

Shutterstock

Zimnica domaća Turšija Kiseli krastavac krastavci, Foto: Shutterstock

Vreme jeseni je idealan period za pripremanje zimnice i raznih vrsta sala koje ćemo jesti do proleća.

Svima je bitno da zimnica bude zdrava, ukusna, ali i da se ne pokvari u teglama.

Pronašli smo idealan preliv za sve vrste povrća...

Zimnica domaća Turšija

Shutterstock

Zimnica domaća Turšija, Foto: Shutterstock

Potrebno vam je pola litre alkoholnog sirćeta, dve litre hladne vode, 20 dkg šećera, 20 dkg soli, biber u zrnu i korijandar u zrnu.

Sirće stavite da provri, pa dodate vodu, šećer, so, biber i korijander u zrnu.

Željeno povrće slagati u tegle i dobro ga nabiti, pa preliti spremljenom tečnošću.

Ko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa.