Integralni hleb


Bakina kuhinja
Ukoliko želite da se upustite u avanturu spremanja domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas. Integralni hleb sprema se veoma lako, a toliko je ukusan da predstavlja pravi užitak za celu porodicu.
Potrebno je :
pšenično belo brašno 36 odsto
raženo brašno 12 odsto
heljdino brašno 10 odsto
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
15 gr suvog kvasca
250 ml mlake vode
ukupno 420-450 ukupne mase brašna

Bakina kuhinja
Priprema:
Sve sastojke izmešati, dodati mlaku vodu i napraviti dobro glatko testo. Ostaviti na toplom, pa kad naraste malo premesiti u jufkicu i staviti u mali pleh koji ste obložili pek papirom. Pokriti i ostaviti 15 minuta da odmara, pa peći na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.