

Shutterstock
Sastojci:
- 700 g jagnjetine od plećke
- glavica crnog luka
- plavi patlidžan
- 2 manje tikvice
- 1/2 kg paradajza
- kafena šoljica soka od paradajza
- žuta paprika
- 400 g zelene boranije
- 2 veća krompira
- 2 šoljice pirinča
- 3 kašike mlevene crvene paprike
- ljuta papričica po ukusu
- so
- peršun
- celer
- origano
Priprema:
Luk isecite na tanka rebra, a papriku, patlidžan, krompir, tikvice i oljušteni paradajz na kockice. Izmešajte sve povrće sa mlevenom paprikom i uljem, posolite i stavite sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju. Odozgo poređajte usoljeno meso i pokrijte poklopcem ili alumijumskom folijom. Pecite u rerni na 220 stepeni, povremeno mešajući. Nakon 45 minuta dodajte pirinač, izmešajte, dodajte po potrebi malo vode i vratite u rernu. Pecite dok meso ne počne da se odvaja od kosti.