Juneća džigerica sa spanaćem


Sastojci:
- 800 g šnicli od juneće džigerice
- 2 pakovanja zaleđenog spanaća
- manja glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 supene kašike putera
- 3 supene kaške brašna
- 1 l mleka
- 1 dl ulja
- so
Priprema: Džigericu stavite u činiju i prelijte s malo mleka da omekša. Spanać otopite. U sud stavite puter da malo omekša i dodajte sitno seckani crni luk. Na umereno niskoj temperaturi dinstajte da luk omekša. Dodajte brašno, prodinstajte i nalijte mlekom. Dodajte malo mleka stalno mešajući. Spustite otopljeni spanać, promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi. Beli luk narendajte, a količinu odredite po ukusu. Posolite i ako želite, dodajte suvi začin. Džigericu malo ocedite, pospite brašnom i ispržite na srdnje jakoj temperaturi. Na kraju posolite. Servirajte toplo.
Komentari (1)
Dusica
31.01.2016 09:59
Ne mesaju se dve namirnice bogate gvozdjem!