Juneće šnicle sa senfom i povrćem


shutterstock
4 juneće šnicle, 2 šargarepe, 4 kašike graška, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 0,5 dl crnog vina, kašika senfa, 1 dl mlečne pavlake, 1 kk gustina, ulje, so, biber, suvi začin
Juneće šnicle izlupajte čekičem za meso, posolite, pobiberite i premažite senfom sa obe strane. Sipajte ulje u tiganj i ugrejte na srednjoj temperaturi.
Ispržite šnicle. Ako ne mogu sve da stanu, onda pržite dve po dve, i to prvo sa jedne, pa sa druge strane. Izvadite šnicle i izdinstajte crni i beli luk, pa dodajte na kolutiće seckanu šargarepu i grašak. Nalijte toplom vodom, vratite šnicle i kuvajte dok ne omekšaju. U mlečnu pavlaku umešajte gustin i polako sipajte u sos.
Promešajte i polako kuvajte na umerenoj temperaturi desetak minuta.Prohladite i servirajte uz razne salate.
Savet:
Povrće može biti raznovrsno, prema vašem izboru. Šnicle u saftu od senfa mogu se napraviti i bez povrća, a prilog može biti krompir, pirinač, testenina...