Junetina sa keljom


Potrebno je:
* 600 g junetine od plećke
* glavica kelja
* glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* supena kašika ulja
* kašičica crvene mlevene paprike
* 2 kašičice gustina
* 2 juneće kocke za supu
* so, biber,
* suvi začin
U sud stavite ulje i dinstajte meso isečeno na kocke. Kada dobije sa svih strana braon boju, dodajte sitno seckani crni luk i prodinstajte. Pospite alevom paprikom, promešajte i nalijte toplom vodom, koja treba da prekrijete meso, pa stavite kocke za supu. Promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi da meso omekša. Kelj isecite na komade. Spustite u kuvano meso i kuvajte dvadesetak minuta. Gustin razmutite u malo vode i zakuvajte. Promešajte i kuvajte još nekoliko minuta. Začine dodajte po ukusu.