

Bakina kuhinja
Čorbasti pasulj je mnogima omiljeno zimsko jelo i svima poznato. Ovaj recept je namenjen početnicima i onima koji smatraju da je kuvanje pasulja namenjeno samo za iskusne kuvare. Čorbasti pasulj spada u grupu lakih jela za kuvanje, pa ukoliko nemate kulinarskog iskustva evo recepta kako da spremite ovo ukusno i zdravo jelo.
Potrebno je:
300-400 gr pasulja (tetovac)
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
ulje, lovorov list
začin, biber
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
300 gr suvih rebara

Bakina kuhinja
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati u nekoliko voda, naliti i iseći crni luk. Zatim dodati rebra, lovorov list i staviti da se kuva. Ako je pasulj mlad potrebno mu je sat vremena.
Napraviti zapršku:
Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno i izdrobljen beli luk i to dobro propržiti i na kraju dodati alevu papriku i odmah podići sa rigle i sipati u pasulj.
Dodati kašiku začina, soli i bibera i ostaviti da vri par minuta.