Čorbasti pasulj
Bakina kuhinja
Čorbasti pasulj

Bakina kuhinja

Čorbasti pasulj, Foto: Bakina kuhinja

Čorbasti pasulj je mnogima omiljeno zimsko jelo i svima poznato. Ovaj recept je namenjen početnicima i onima koji smatraju da je kuvanje pasulja namenjeno samo za iskusne kuvare. Čorbasti pasulj spada u grupu lakih jela za kuvanje, pa ukoliko nemate kulinarskog iskustva evo recepta kako da spremite ovo ukusno i zdravo jelo.

Potrebno je:

300-400 gr pasulja (tetovac)
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
ulje, lovorov list
začin, biber
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
300 gr suvih rebara

Čorbasti pasulj

Bakina kuhinja

Čorbasti pasulj, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati u nekoliko voda, naliti i iseći crni luk. Zatim dodati rebra, lovorov list i staviti da se kuva. Ako je pasulj mlad potrebno mu je sat vremena.

Napraviti zapršku:

Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno i izdrobljen beli luk i to dobro propržiti i na kraju dodati alevu papriku i odmah podići sa rigle i sipati u pasulj.

Dodati kašiku začina, soli i bibera i ostaviti da vri par minuta.