

Shutterstock
Sastojci:
250 g margarina ili putera
2 dl šećera (šolja)
2 žumanceta
450 g brašna
pola kesice
praška za pecivo
2 kašike pavlake
1 vanilin šećer
mermelada po izboru
Priprema:
Umutite dobro margarin i šećer. Dodajte žumanca i sve umutite. Dodajte pavlaku, pa dobro promešajte. Brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer dodajte malo-pomalo i dobro promešajte. Od testa napravite valjak i ostavite da se ohladi u frižideru pola sata. Secite valjke debljine 1,5 cm. Od svakog dela napravite kuglicu. U pleh stavite papir za pečenje i stavite kuglice. Pritisnite prstom u sredini i napunite mermeladom. Pecite na 200 stepeni između 10 do 15 minuta, u zavisnosti od rerne i debljine keksa.
Savet:
Keks punite različitom mermeladom ili kremom. Kada se prohladi, malo se stvrdne. Može stajati u kutiji duže vreme. Pravite različite oblike. U smesu možete dodati mak, cimet, kakao, mlevene orahe ili bademe.
Komentari (3)
Super
18.12.2016 07:20
E ovo zvuci zanimljivo i lako,a nije skupo!Sigurno cu ga spremiti tokom dana,a izvestaj saljem posle degustacije!
ne verujem ovakvim receptima
18.12.2016 14:49
@Super - @Super jesu li keksici gotovi i kakav je rezultat.
super
18.12.2016 15:36
Keksici gotovi,i capcarap nestali!Stavila sam dve vrsrte dzema i kremic!I prah secer sa malo cimeta!Ja tek ne verujem,ali s'obzirom na godine i iskustvo umem da procenim!I ne volim nikakve petljancije oko kuvanja.