Kolač sa pomorandžom i suvim grožđem


Bakina kuhinja
Ukusan biskvit i ukus narandže čine proverenu kombinaciju. Kolač je jako fin i sočan, a poseban efekat u samom preseku daju čokoladne rolnice. Kolač možete preliti kombinacijom bele i crne čokolade ili mešavinom šećera u prahu i soka od narandže. Mirisan, mekan, aromatičan osvojiće vas već kod prvog zalogaja.
Potrebno je:
3 jaja
200 gr šećera
rolnice čokoladne punjene
70 gr maslaca
limun korica
narandža kora
1 prašak za pecivo
200 gr brašna
150 gr suvog groždja
100 gr ml oraha
50 gr seckanih oraha
1 cimet
100 ml mleka

Bakina kuhinja
Priprema:
Jaja izmutiti mikserom sa šećerom, pa dodati žumanca, istopljen maslac, koricu i sok narandže, koricu limuna, mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, cimet i mleko i sve izjednačiti. Zatim pola sipati u manji uzan pleh, pa poređati čoko rolnice i odozgo drugi deo testa. Peći na 190 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.