Kolinda i Donald Tramp
Twitter
Kolinda i Donald Tramp

Twitter

Kolinda i Donald Tramp, Foto: Twitter

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se danas bilateralno sa američkim predsednik Donaldom Trampom u Varšavi na marginama skupa "Inicijative triju mora", koju su zajednički pokrenule Hrvatska i Poljska.

Tramp pozvao Kitarović da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Tramp pozvao Grabar Kitarović da učini sve što je, kako se navodi, u njenoj moći da se ubrza proces pomirenja na Zapadnom Balkanu.

Hrvatski mediji su izvestili da su Tramp i američka delegacija iskazali tom prilikom, kako se navodi, veliki interes za sve teme koje je otvorila hrvatska predsednica, uključujući i LNG terminal.

Predsednica Grabar Kitarović je, dodaje se, Trampu iznela i stav o arbitraži, a razgovarali su i o situaciji u Jugoistočnoj Evropi.

Inicijativa tri mora nije inicijativa protiv nemačkog uticaja, Rusije ili američki trojanski konj u Evropi", poručeno je iz kabineta predsednice Grabar Kitarović uoči sastanka na vrhu Inicijative na kojem osim predsedika Poljske i Hrvatske učestvuje devet predsednika i američki predsednik Tramp.

Tramp: Znate li sve o LNG na...Kolinda: Da,i znam da kažem Krk

Kolinda se dobro snašla danas u kraćem razgovoru sa Donaldom Trampom kada je on, govoreći o energetskim projektima u regionu, zapitao da li je čula za projekat plutajućeg terminala LNG na Krku. Tramp se okrenuo prema hrvatskoj predsednici, zapitao da li je ikad čula za taj projekt i zna li sve o tome, ali je ime ostrva Krk jedva izgovorio. "Da, a mogu to i izgovoriti", odgovorila mu je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović aludirajući na Trampov izgovor reči Krk.

 

Komentari (1)

NE DIRAJ?

06.07.2017 15:01

mi Slovenjju!