Krem čorba od belog luka


Profimedia
POTREBNO JE:
6 čenova belog luka
manja glavica crnog luka
2 krompira
2 dl mlečne pavlake
supena kašika ulja
bujon ili 2 kocke za supu
so, biber po ukusu, kao i muskatni oraščić
PRIPREMA:
U sud stavite ulje i ugrejte na srednjoj temperaturi. Iseckan crni i beli luk prodinstajte i nalijte bujonom. Dodajte krompir isečen na kockice. Dodajte začine po ukusu. Kada se krompir skuva, ispasirajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte mlečnu pavlaku i začine ako je još potrebno.
SAVET:
Ovako pripremljena čorba, uz dvopek ili neki drugi prepečeni hleb, može biti obrok. stari hlebb možete iskoristiti za prezle, dvopek ili kockice prepečenog hleba. Stari hleb isecite na kockice, poprskajte masilnovim uljem i ispecite u rerni. Ohlađen možete čuvati u kutirij. Ovako pripremljen hleb je odličan dodatak čorbama i potažima, a možete ga koristiti i za druga jela.