Milinković-Savić
Marko Metlaš
Milinković-Savić
Milinković-Savić, Foto: Marko Metlaš

 

Iako mu je samo 20 godina, Sergej pokazuje neverovatnu zrelost na terenu, a u intervjuu za „Alo!“ je objasnio kako se adaptirao na život u Rimu, s kim se najviše druži van „Olimpika“, kao i bez koje hrane ne može da zamisli dan.


- Samo pastu jedem. Velika je razlika između naše i njihove, ovo je prava italijanska pasta, malo je tvrđa i uživam u njoj - objašnjava nam kroz smeh Sergej.


- Da li ti je teško pao poraz u gradskom derbiju od Rome (2:0) i to što nisi ušao u igru?
- Bilo mi krivo, ali šta da se radi. Potpisao sam ugovor na pet godina, tako da će biti prilike da igram derbije - zbog toga sam i došao u Lacio.


- Kako si se snašao u Rimu, prepoznaju li te navijači na ulici?
- Prepoznaju me, pa je to zeznuta stvar, zbog navijača Rome. Kad izlazim, uvek stavim naočare i kapu, pokušavam da se sakrijem od „romanista“. S druge strane, kada me sretnu naši navijači, bude lepo i meni i njima.


- S kim provodiš najviše vremena van terena?
- Sa Bastom, Fićom Đorđevićem i Lulićem. Često odemo na večeru, bude nam prijatno, lepo se družimo.


- Ko je zadužen za atmosferu u svlačionici?
- Rumun Radu vodi glavnu reč. Najduže je u klubu.


- Da li si se skućio?
- Dugo sam bio u hotelu, nedavno sam se s devojkom preselio u kuću van grada, blizu trening-centra.


- Parlaš li italijanski?
- Znam da se sporazumem sa saigračima, naučio sam osnovne reči pošto idem na ubrzan kurs koji je klub organizovao nama novajlijama.


- Ko je najbliži tituli u Seriji A?
- Napoli je najzreliji, ima odličnu ekipu, ali prvenstvo je dugo, sve je moguće. Što se tiče mog Lacija, očekujem da budemo među prva tri kao i prošle sezone - zaključio je Sergej. 

 

Radovao bih se kao De Rosi!

Internet je zapalio video-snimak na kojem povređeni kapiten Rome Danijele de Rosi ludački proslavlja vodeći gol Edina Džeka. Sergej tu ne vidi ništa sporno, štaviše, i on bi se poneo isto. - Ja bih prvi skočio da smo poveli ili pobedili. To je normalno, ono što je De Rosi uradio je delovalo kao iskreno radovanje.