

Bakina kuhinja
Potrebno je:
600 g kuvanog krompira
biber
peršunov list
150 g pilećeg belog mesa
kocka maslaca i sira
1 kisela paprika
4 jaja
so
začin
prezle
brašno
ulje
Priprema:
Ceo krompir u ljusci skuvati, oljuštiti i izgnječiti da nema grudvica. U njega dodati biber, peršunov list, pileće meso koje smo usitnili u blenderu, kockicu maslaca i sira, kiselu papriku sitno seckanu, dva jaja, začin i malo soli.
Sve dobro izmešati, a ako je smesa ređa dodajte malo brašna ili prezli. Vaditi u šaku po jednu kašiku smese i oblikovati krokete kao ćevape, valjati u brašno, jaja i prezle.
Ostavljati na peh papir koji ste malo namazali uljem.
Na parče takvog papira stavite na sredinu popreko po tri kroketa, presavijte hartiju i pritisnite da dobijete jednake krokete.
Pržite u dubokom ulju, a vadite na upijajuću papirnu salvetu.