Lekar
Stock Photo
Lekar
Lekaru prekipelo kada su od njega ponovo tražili 600 evra, ilustracija, Foto: Stock Photo

Oni su od žrtve iznudili 65.000 švajcarskih franaka i 35.000 američkih dolara da ih ne bi objavili u javnosti! Tortura nad lekarom koji je sada u penziji trajala je od maja 2009. do 5. juna. 2010, kada je oštećenom prekipelo i slučaj je prijavio policiji.

- Bojan M. je najpre mobilnim telefonom snimio nagog lekara u stanu oštećenog u Pančevu, a drugu sliku sačinio je takođe mobilnim njegov sin Stefan u njihovom stanu u Beogradu, u beogradskom naselju Rakovica. Na toj fotografiji se vidi goli lekar i Bojan M., takođe bez odeće, kako stoji iznad njega. Nakon toga, Bojan M. je u više navrata tražio i uzimao novac preteći tom uglednom doktoru specijalisti da će objaviti fotografije u javnosti.

Uplašeni lekar je okrivljenima predao traženi novac, po koji su optuženi dolazili kod njega u Pančevo - navodi naš izvor.

Bio sam smanjeno uračunljiv

Nalazom tima veštaka neuropsihijatra utvrđeno je da je Bojan M. u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju mešovitog poremećaja ličnosti i “afektivnom bipolarnom duševnom oboljenju”. Takođe je ustanovljeno da je okrviljeni krivično delo učinio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri. Bojan M. se tereti za krivično delo ucene, a njegov sin da mu je u tome pomagao.

 


Poslednji put su po ratu došli 5. juna 2010. godinea. Bojan M. je ušao kod prestrašenog lekara po dogovorenu sumu novca, a sin ga je čekao u njihovom automobilu “audi A 6”. Tada je Bojan M. od lekara specijaliste uzeo 600 evra, a nakon toga žrtva ih je prijavila policiji.

Tokom istražnog postupka, Bojna M. je negirao krivicu i tvrdio da je on zapravo žrtva.
- Govorio je da je njega lekar seksualno uznemiravao, pa da se s njim dogovorio da mu isplati 100.000 evra zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje. O tome se, kako je tvrdio, lekar i pismeno obavezao, pa je potpisao i izjavu, kojom se obavezuje da će mu isplatiti kompletan pomenuti novčani iznos, ali da to nije učinio - navodi naš sagovornik.

I Stefan M, takođe je poricao da je fotografisao golog oca i lekara, kao i da je prisustvovao potpisivanju izjave oštećenog.
- Stefan M. je ispričao da je jednom prilikom upoznao lekara u njegovom stanu, kao i da je oca vozio nekoliko puta iz Beograda u Pančevo. Ispričao je da nije znao pravi razlog posete svog oca oštećenom, ali da mu je otac rekao da ide da naplati neki dug od oštećenog - dodaje sagovornik “Alo!”.

Međutim, utvrđeno je da je njihova odbrana u suprotnosti s osatalim izvedenim dokazima jer su u njihovim telefonima nađene sporne fotografije golog lekara, novac koji im je davao oštećeni, pismo od 10. maja 2010, a na CD-u su snimljeni i razgovori okrivljenog Bojana M. i ucenjivanog lekara. Policija, takođe, poseduje listing dolaznih i odlaznih poziva oštećenog.

Sud u Pančevu
Sud u Pančevu, Foto: M. Milakov

 

Komentari (1)

Deki

08.11.2015 07:52

Ja bi njih trojicu u rudnik na 100 godina pa nek se druze i isplacuju tamo sto dalje od normalnog sveta.