

Bakina kuhinja
Ako vam je ponestalo ideja kada želite spremiti nešto toplo za doručak ili večeru evo jednog odličnog predloga. Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje lepinje koje ste do sada probali.
Potrebno je:
500-600 gr brašna
20 gr kvasca svežeg
200 ml jogurta
100 ml toplog mleka
1 kašika šećera
soli malo
3 jaja
200 gr kiselog mleka
2 kašike kajmaka ili pavlake
150 gr sira

Bakina kuhinja
Priprema:
U malo mleka potopiti kvasac, pa dodati dva jaja, zatim šećer, jogurt, mleko i brašno i na kraju soli i umesiti srednje tvrdo glatko testo pa ostaviti malo da poraste. Testo podeliti na četiri loptice. Svaku loptu razviti u veličini tanjira pa staviti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da malo poraste.
Izmutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak, pa na svaku lepinju razvući po lepinji, ali ostaviti za prst da se vidi lepinja na ivicama. Zatim izmrviti na svaku lepinju sir.
Deo na lepinji na koji nije razvučen sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni Celzijusa oko 20-30 minuta. da lepo porumene.