Srpski roštilj
Facebook
Srpski roštilj

Facebook

Leskovački roštilj zasenio Kineze, Foto: Facebook

Ekipa Sinhue boravila je u tom gradu na jugu Srbije, koji je, kako kaže, usavršio veštinu pravljenja roštilja.

"Iako za mnoge ljude roštilj predstavlja jednostavnu i brzu hranu, u Leskovcu su usavršili ovaj zanat, uvrstivši ga u tradicionalnu srpsku kuhinju", piše Sinhua.

Leskovačka roštiljijada svake godine privuče na stotine hiljada posetilaca, a ove godine održava se 28. godinu zaredom, i očekuje se da će privući brojne posetioce iz čitave Srbije, regiona i Evrope, navodi kineska agencija

Pljeskavice i ćevapi proslavili su ovaj grad od oko 60.000 stanovnika, obezbedivši leskovačkim jelima mesto u međunarodnoj kuhinji.

Roštilj majstori u Leskovcu tvrde da leskovačka pljeskavica nema nikakve veze sa burgerom koji se pravi na Zapadu, pošto se pravi isključivo od mlevene govedine, a naročito delova koji sadrže dovoljne količine masti.

Ipak, recept za pripremu roštilja je, kako tvrde roštilj majstori, znatno komplikovaniji i jedino je poznat majstorima koji žive u Leskovcu, navodi kineska agencija.

Pogledajte još:

Komentari (1)

Stole

01.09.2017 20:52

Kako je najbolji kad ih Nišlije pobediše u sred Leskovac.