

Promo
Sastojci:
- 300 g špageta
- 500 ml soka od paradajza
- glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- kašičica ljute tucane paprike
- kašičica soja sosa
- kašičica bosiljka
- kašičica origana
- malo suvog celera
- malo suvog ruzmarina
- 1/3 šolje crnog vina
- 10 suvih maslina
- maslinovo ulje
Priprema:
Sipati vodu u lonac, posoliti je i dodati malo maslinovog ulja, pa ostaviti da provri. Nakon što baci dva-tri ključa, sipati špagete i kuvati desetak minuta. Za to vreme dinstati crni luk, pa kad postane staklast, dodati i beli. Nakon nekoliko minuta sipati paradajz sos i dodati suve začine. Poklopiti šerpu, smanjiti temperaturu i ostaviti da se fino ukuva oko 15 minuta. Probati sos, pa dodati još začina po ukusu. Kada se pasta skuva, dobro je ocediti i dodati je u crveni sos. Na kraju dodati masline. Služiti toplo. Prijatno!