ručak
Shutterstock
ručak

Shutterstock

ručak, Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za šnicle:

- 500 gr mesa
- kašika brašna
- 2-3 kašike ulja
- 2 češnja belog luka
- mlevena slatka paprika
- biber
- peršun
- vegeta

Za rižoto:

- 1 praziluk
- 100 gr mešanog povrća (grašak, boranija, crvena paprika, šargarepa)
- malo parmezana ili seckanog belog sira, može i feta
- malo paradajz soka
- krompir, maslac i mleko za pire
- 2 kašike pirinča

Priprema:

- Šnicle iseći deblje i izlupati pa propržiti na ulju.

- Kada se malo zarumene šnicle izvaditi, a na istom ulju propržiti beli luk, dodati brašno, alevu papriku, vegetu i biber pa naliti vodom da se dobije sos.

- Šnicle vratiti u sos i kuvati uz dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju.

- Kada se šnicle skuvaju, doterati ukus i posuti sitno seckanim peršunom.

- Za prilog propržiti praziluk na malo ulja, dodati povrće seckano na kockice i pirinač, pa propržiti i posuti vodom i sokom od paradajza, a zatim prodinstati da se povrće skuva. Pred kraj dodati seckani sir ili parmezan i promešati da se istopi.

- Krompir skuvati i procediti, promešati mikserom pa dodati maslac i mleko i još malo promutiti.

Prijatno!

 

Tagovi