

promo
Sastojci:
- 20 listova kiselog kupusa
- glavica crnog luka
- struk belog dela praziluka
- veća šargarepa
- veći krompir
- jabuka
- 1/2 šolje seckanih oraha
- šolja barenog pirinča
- 50 g suvog grožđa
- so, biber, ulje
- mešavina suvih začina
- šolja vode
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i praziluk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i jabuku, posolite i dinstajte još pet minuta. Dodajte seckane orahe, suvo grožđe i dinstajte još nekoliko minuta. Skinite s ringle, pa dodajte pirinač i začinite biberom i začinom. Napravite sarmice i slažite u pekač ili dublju šerpu s poklopcem, koju ste prethodno malo nauljili i na dno stavili listove kupusa. Prelijte vodom i s dva decilitra ulja, pa stavite u rernu na 220 stepeni oko jedan sat.
Komentari (5)
Kuvar
19.12.2016 10:58
A gde je meso?
Mare
19.12.2016 12:09
@Kuvar - А да прочиташ још једном назив рецепта? Или си члан атеиста Србије, па не знаш да се у манастирима ретко једе месо, а током поста никако.
vesna
19.12.2016 14:16
@Kuvar - Meso je u mesari ili zamrzivacu.Ako nisi znao,vreme je posta,i ovo je recept za posnu sarmu. Srecna slava svima koji danas slave.
zora vukasinovic
20.12.2016 02:53
@Kuvar - ma kakva je sarma bez mesa plus pola kila suve bravetine pa da vidis brale moj!nece zora da posti vec da jede kako bog zapovjeda.komunjare su znale sta valja a vi pjevajte borbene uz tercu kacavande penzionera.
misa penzija
20.12.2016 05:36
@Kuvar - Meso je skupo i ne moze svako sebi da priusti kao neka da kupi koliko zeli!zato je post izmisljen za siromasne.Ovi bogati i danas krkaju sarmu sa mesom ali nece da priznaju vec tvrde svi od reda posna sarma.Da ali malo morgen ipak bog njima oprasta jer im daje jos vise a nama penzionerima malo morgen!