

shutterstock
Sastojci:
- 500 g svinjskih medaljona
- 200 ml mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- kašika rendanog rena
- kašika brašna
- sveži bosiljak
- kašičica mešavine suvog začina
- so, ulje
Priprema:
Svinjske medaljone operite, prosušite, namažite kašikom ulja i mešavinom začina, pa pecite na malo ulja. Poklopite, pa nakon pet minuta okrenite meso i nastavite da pečete. Dodajte malo vode i nastavite da kuvate još 10-15 minuta. U međuvremenu, stavite mleko da provri, pa dodajte brašno mešajući da ne bude grudvica. Dodajte pavlaku, ren, so i naseckan bosiljak. Kada se sos zgusne, dodajte ga mesu, lagano mešajući. Poslužite uz pire krompir ili pomfrit i ukrasite svežim bosiljkom.
Komentari (1)
Andja
15.11.2016 09:39
A na slici Persun ne bosiljak ...