

Profimedia
Potrebno:
400 g brašna
140 g šećera u prahu
60 g omekšalog maslaca
2 jajeta
150 g meda
50 g kakaa
1 kašika začina za medenjake
1 kašika sode bikarbone
Priprema:
U vanglicu sipati brašno, kakao, med, omekšali maslac, šećer u prahu, sodu bikarbonu, začin za medenjake, jaja i zamesiti testo. Testo umotati u prijanjajuću foliju i staviti u frižider minimum 24 časa. Testo izvaditi iz frižidera ostaviti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Premesiti testo razvući ga tanko seći oblike i peći. Medenjake spakovati u kutiju. Ukrašavati po želji.
Savet:
Medenjake možete ukrašavati glazurom od belanaca i šećera u prahu. 4 belanceta (sobne temperature), 500 g šećera u prahu. Mutiti 10 minuta najslabijom brzinom. Na kraju dodati par kapi soka od limuna i bojiti jestivim bojama.