Monte


Printscreen
Bisvit:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
4 kašike kakao praha
1/2 kesice praška za pecivo
1 dl čokoladnog mleka (za prelivanje)
Beli krem:
1 l mleka
8 kašika šećera
12 kašika gustina
200 g margarina
Čokoladni krem:
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade
Priprema:
Razdvojiti belanca i posebno ih umutiti sa šećerom. Dodati žumance i vodu. Lagano mešati i dodati brašno sa praškom za pecivo. Biskvit vrlo brzo bude gotov, te proverite čačkalicom da li je gotov. Ispečen biskvit preliti čokoladnim mlekom.
Beli krem: Razmutiti šećer i gustin u malo mleka, zatim sipati tu smesu u 1 l mleka koje kuva. Masa će se lepo zgusnuti. Skinuti sa vatre i u hladno dodati umućen margarin. Krem namazati na biskvit. Taman krem skuvati tako da ugrejete pavlaku (ne sme da proključa) i dodate mu čokoladu. Malo ostaviti da se ohladi i lagano nanesite preko belog krema. Staviti u frižider na duže hlađenje, da bi se čokoladni krem učvrstio. Tepsija je poželjno da bude dimenzija 40x21 cm.