Pastirska pita musaka
Shutterstock
Pastirska pita musaka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 g mlevenog mesa
glavica crnog luka
supena kašika ulja
suvi začin, so, crvena mlevena paprika
800 g krompira
50 g putera
50 g rendanog sira

Priprema: U tiganju ugrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte meso. Izvadite meso i dinstajte crni luk na ostatku masnoće od mesa. Sjedinite luk i meso, dodajte crvenu papriku i dinstajte. Dodajte začine po ukusu. Krompir očistite, isecite na četvrtine, stavite u sud, nalijte toplom vodom i posolite. Kuvajte da omekša. Procedite i sačuvajte malo tečnosti za pire. Izgnječite krompir, dodajte puter i izmešajte. Pomalo dodajte vodu u kojoj se bario krompir. Pire treba da bude gust. U sud za pečenje stavite meso, odozgo krompir, ali i sa strane gde su ivice ostavite malo prostora, da isparava. Viljuškom izgrebite gornji deo krompra, napravite grublje brazde i pospite rendanim sirom. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok korica ne postane zlatnobraon.