Najbolji način da osušite voće i povrće


Shutterstock
Nutricionisti ističu da su ove poslastice prepune korisnih sastojaka, kao što su belančevine, vitamini, minerali i vlakna. Štaviše, koncentracija kalijuma, magnezijuma i gvožđa u suvom voću I povrću još je veća nego u svežem, pa se zato preporučuje u ishrani dece. Tako u 100 grama suvog voća prosečno ima 600 do 800 miligrama kalijuma, u suvim kajsijama čak 1.370, a u bananama još više - 1.490 miligrama.
Redovnim i umerenim korišćenjem sušenog voća i povrća, poboljšaćete zdravlje i ojačati imunitet. Suve šljive, recimo, snižavaju holesterol i štite srce, a ženama se preporučuje da svakog dana uzimaju deset do dvanaest komada, jer pomažu u sprečavanju gubitka koštanog tkiva, uzrokavnog opadanjem nivoa estrogena. Sušena brusnica je prirodni antibiotik za uništavanje štetnih bakterija i gljivica u telu, a onima koji imaju problem sa visokim pritiskom preporučuju se suve kajsije.
Zbog svega toga, ali i još mnogo drugih prednosti, dehidrator hrane je aparat koji bi u svojoj kuhinji valjalo da ima svako ko brine o svom zdravlju.

NonStopShop

NonStopShop

NonStopShop

NonStopShop

NonStopShop