Rukometni savez Srbije
Privatna arhiva
Rukometni savez Srbije

Privatna arhiva

Oskrnavljene prostorije RSS, Foto: Alo!

Na prostorijama je nacrtana albanska zastava i ispisano je “No himna, no parti“.

Inače, utakmica je prethodno trebalo da bude održana u Kragujevcu, ali je iz bezbednosnih razloga meč prebačen u Kovilovo gde je trebalo da bude održan bez prisustva publike, medija i nacionalnih obeležja.

Potom su u Kovilovu počeli da se okupljaju srpski navijači, policija je onda potpuno blokirala sve prilaze tom mestu, da bi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da meč ipak neće biti održan.

Rukometni savez Srbije

Privatna arhiva

Oskrnavljene prostorije RSS, Foto: Alo!

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima“", izjavio je Stefanović.

Evropska rukometna federacija (EHF) nakon toga je suspendovala Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Komentari (6)

Lav

23.03.2018 21:19

Nadjite taj olos belosvetski,u aps bez razgovora.stoka.....

ns

23.03.2018 22:21

gluposti ti koji bi se kao bunili poslati su od strane onih kojima sluze to su isti oni koji prave cirkus na fudbalu rade po pozivu

zix

23.03.2018 23:12

Kakva je ovo karakondžula?

galaksija

24.03.2018 00:27

no himna, no kvalifikacije

Ana

24.03.2018 06:53

RSS sram vas bilo..nijedna igra ne zasluzuje da se gubi otadzbina, Ako znate sta je to..

majka i baka

24.03.2018 08:09

Mogli ste vi zy RSS casnije da budete diskvalifikovani a ne ovako sramno sa duplom diskvalifikacijom: od onih sa Zapada i svih postenih ljubitelja sporta ali i zbog svoje zemlje, koji su vas toliko podrzavali i radovali se uspesima nasih momaka.Sram da vas bude! Sve dok ne objasnite ovom narodu po cijem naredjenju ili slobodnoj volji ste ovako nesto uradili, NIKADA vise nas nekoliko nece ici na utakmice niti ce vas podrzavati.Ostavke smesta, ali iodgovornost!