Napravite čaroliju u kuhinji!


shutterstock
- Da bi crni luk bio manje ljut, potopite ga u hladnu vodu na pola sata. Iznenadiće vas rezultat.
- Kada kuvate rižoto, kore za lazanje, mlince ili dinstate meso, uvek to radite u bujonu umesto u vodi. Obogatiće ukus jelu na najbolji način!
- Kada pravite salatu, posolite je pre nego što dodate sočno povrće poput paradajza, krastavca i sličnih namirnica. So će dodatno uticati da povrće pusti sokove, pa će biti gnjacavo.
- Ako želite da meso bude meko i sočno, napravite marinadu od belanca i gustina. Iseckajte meso, pomešajte sa umućenim belancetom i gustinom. A ako želite da uz to obogatite ukus, dodajte i ostale začine po želji, začinsku mlevenu papriku, bosiljak, kari, kurkumu, soja sos, aćeto balzamiko, maslinovo ulje, kikiriki buter... Budite kreativni i napravite svoj miks!
- Ne biste verovali kakvu čaroliju može da napravi jedna kašičica kikiriki putera ili senfa u sosevima i jelima kao što je gulaš!
- Da biste napravili savršene ćufte, dodajte u smesu malo prezli. Biće izvrsne!
- Želite savršeno hrskavo testo kada pečete pitu ili kiš? Koristite isključivo hladne sastojke, a u testo dodajte malo votke.
- Ako želite savršenu kajganu, nemojte mešati jaja viljuškom, već štapićima (kineskim drevenim), a dodajte i malo gustina u nju.