Napunite jaja za večeru!


Profimedia.rs
Predstavljamo vam klasičan recept za ovu slanu zanimaciju:
Sastojci:
6 tvrdo kuvanih jaja, očišćenih i uzdužno presečenih
¼ šolje light majoneza
½ kafene kašičice senfa
½ kašičice belog sirćeta
1/8 kašičice soli
¼ kašičice mlevenog bibera
paprika za ukras
Priprema:
Izvadite žumance, stavite ga u činiju i ispasirajte viljuškom. Dodajte majonez, senf, sirće, so i biber i sve zajedno promešajte. Dobijenim nadevom napunite jaja i pospite preko mlevenu slatku papriku.
Pokrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru jedan dan pre posluženja.
Najteži način da napunite jaje je onaj kada to želite da uradite kašićicom. Najbolje je da uzmete čvršću kesu za zamrzivač i malo odsečete ćošak. Stavite fil u kesu i onda nežno stiskajte kesu i punite jaja. Kesa će vam tako poslužiti umesto šprica.