Punjena jaja
Profimedia.rs
Punjena jaja

Profimedia.rs

Punjena jaja, Foto: Profimedia.rs

Predstavljamo vam klasičan recept za ovu slanu zanimaciju:

Sastojci:

6 tvrdo kuvanih jaja, očišćenih i uzdužno presečenih

¼ šolje light majoneza

½ kafene kašičice senfa

½ kašičice belog sirćeta

1/8 kašičice soli

¼ kašičice mlevenog bibera

paprika za ukras

Priprema:

Izvadite žumance, stavite ga u činiju i ispasirajte viljuškom. Dodajte majonez, senf, sirće, so i biber i sve zajedno promešajte. Dobijenim nadevom napunite jaja i pospite preko mlevenu slatku papriku.

Pokrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru jedan dan pre posluženja.

Najteži način da napunite jaje je onaj kada to želite da uradite kašićicom. Najbolje je da uzmete čvršću kesu za zamrzivač i malo odsečete ćošak. Stavite fil u kesu i onda nežno stiskajte kesu i punite jaja. Kesa će vam tako poslužiti umesto šprica.

Tagovi