Krastavac ili paradajz?


profimedia
Međutim, svi koji jedu ovu kombinaciju čine štetu svom telu! Problem sa kombinacijom paradajza i krastavca je, prema ajurvedskom principu ishrane, u tome što je vreme za koje ih organizam svari različito. Zbog toga, kada ih kombinujemo, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, pa nakon obroka osećamo bolove, grčeve i nadutost. Osim krastavaca i paradajza, i ovo su kombinacije za izbegavanje:
Voće nakon obroka:
Voću treba dosta vremena da se svari i ako ga jedete odmah nakon obroka doći će do problema sa varenjem i gorušice.
Testenina i sir ili testenina i meso:
Ovo je bolno za sve koji obožavaju pastu, ali to je kombinacija za izbegavanje. Testenina je bogata skrobom, a skrob i protein se vare drugačije, pa ako ih jedete istovremeno, problemi sa varenjem su neminovni.
Meso i sir:
Izbegavajte da u jednom obroku unosite toliko proteina, pa uvek gledajte da na tanjiru imate samo jedan izvor.
Hleb ili bilo koje testo i sok od pomorandže:
Kiselina koju telo proizvodi kako bi svarilo sok će uništiti enzime koje stvaramo da bismo svarili skrob.
Povrće i sir:
Ova kombinacija je dušu dala za nadutost.
Lubenica i dinja:
I lubenicu i dinju treba konzumirati same za sebe, nikako u kombinaciji sa drugim voćem.
Voće i jogurt:
Ovo je mnogima prvi izbor za doručak, ali znajte da usporava varenje i šteti crevnoj flori.
Komentari (1)
Majkl
19.03.2017 11:58
Ајд само да ми неко објасни како ајурведска медицина која је настала пре више хиљада година, препознаје микс парадјза и краставца? Парадјз је за оне који не знају дошао из Америке век после њеног тзв. открића. Као и пасуљ, кромпир, дуван, кукуруз, ћурке и још штошта. Шта је следеће откриће? Да су рецимо динстано млевено месо са луком и пиринчем роловано у листовима киселог купуса и све заједно кувано са сланиницом и сувим месом штетни за рецимо нокат малог прста леве ноге. Опрем добро.