Katy the cook
Promo
Katy the cook

Promo

Katy the cook, Foto: Promo

Pozovite članove svoje familije i iznenadite ih, ali ne zaboravite da ćete za stolom verovatno imati goste različitih godina i da će teško biti svima ugoditi. Ne brinite. 

Roštiljske taljatele

Sastojci:

700 g svinjskog paufleka
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 mlada luka
kruška
3 kašike smeđeg šećera
kašičica bibera
1/3 šolje soja sosa
3 kašike maslinovog ulja
ulje
300 g taljatela
pečeni susam
parmezan

Priprema:

Iseckati pauflek što tanje (ukoliko imate smrznut komad mesa, još ćete ga lakše iseckati oštrim nožem). Izblendirati beli (dva čena), mladi (dva komada) i pola crnog luka, kruške, smeđi šećer, biber, sos od soje, i maslinovo ulje dok ne postane glatka smesa. Sipati marinadu preko paufleka, dobro promešati. Staviti preko foliju i marinirati najmanje 30 minuta. U tiganju propržiti ostatak sitno seckanog crnog, mladog i belog luka. U tiganj dodati meso sa marinadom. Skuvati taljatele al dente i ocediti ih, prebaciti u tiganj sa mesom i dobro promešati. Servirati posuto susamom i parmezanom na dasci sa aromatičnim krompirom iz rerne. 

Roštiljske taljatele

Promo

Roštiljske taljatele, Foto: Promo

Salata zli jezici: 

Sastojci:

1/2 kg kuvanog jezika
1 šargarepa
1/2 manjeg korena celera
1 glavica crnog luka
1/4 veze peršunovog lista
2 lovorova lista
1/2 kašičice bibera u zrnu
so po ukusu

Priprema: Jezik staviti u šerpu sa hladnom vodom i prokuvati. Skinuti penu sa površine i dodati povrće - krupno isečenu šargarepu, celer, crni luk, lovorov list, biber u zrnu i peršunov list. Krčkati na tihoj vatri najmanje dva sata. Kada se jezik skuva, prohladiti ga i sa jezika skinuti opnu. Iseći ga popreko na štapiće.

Komentari (1)

Daki

26.11.2017 15:17

Dobra ova milf gospodja!Vrh! ? ☺