Goran Karadžić
Promo
Slavija
Tuča u hotelu Slavija, Foto: D. Milenković

On je poručio da će upotrebiti sve zakonske mogućnosti da se ovo nasilno ponašanje Jovićevića zaustavi, te da će zaštititi sve zaposlene.

Kako je “Alo!” pisao, Jovićević, inače kadar Srpskog pokreta obnove (SPO), prekjuče je pretukao svog zamenika Gorana Karadžića, koji je kadar Srpske napredne stranke (SNS). Nakon žestoke svađe koja je počela u kancelariji pravnice hotela, a zato što je Karadžić tražio da se

Sindikat upozoravao nadležne

Željko Matorčević, glavni poverenik Sindikata “Nezavisnost” u “Slaviji”, podsetio je da taj sindikat već duže vreme upozorava i obaveštava nadležene institucije da se u “Hotelima Slavija” dešavaju kriminalne radnje i da svakog trenutka može doći do zaoštravanja situacije.

- Nažalost, nadležne službe uopšte nisu uzimale u obzir dokazni materijal i činjenično stanje koje smo prezentovali - kaže Matorčević.

uradi alko-test nekim zaposlenima koji su bili vidno alkoholisani na radnom mestu, Jovićević je udario svog zamenika koji je od siline udarca pao na zemlju, te ga udario još nekoliko puta dok je ležao. Karadžić je odmah otišao u Urgentni centar, gde su mu sanirane povrede i prijavio slučaj policiji.

- Istina je da se sve to tako odigralo - potvrdio je juče za “Alo!” Karadžić, koga smo pozvali baš u momentu kada je ponovo išao u bolnicu zbog bolova u glavi. Detalje pak nije mogao da iznosi zbog zakonskog postupka koji je trenutno u toku, ali je poručio:

- Krivo mi je što se to desilo u ovako ozbiljnoj državnoj ustanovi kao što su “Slavija hoteli”. Ne bih da uključujem političku priču, jer ovo nema veze sa politikom, već je u pitanju klasično nasilje koje je lično i koje se pritom desilo na radnom mestu - rekao je Karadžić.
Kako je dodao, jako je razočaran jer i sam radi sa “tim čovekom”.

- S druge strane, ponosan sam na sebe što nisam reagovao jer sam ispred sebe imao čoveka koji može po godinama i dvostruko da mi bude otac. Sportista sam i u dobroj sam fizičkoj formi i bilo bi mi ispod časti da udarim starog čoveka. Nisam hteo ni da se branim, iako se debelo svašta tu izdešavalo i imam već sada dosta posledica od tog događaja - naveo je Karadžić.

“Alo!” je i ranije pisao o brojnim incidentima Jovićevića, koji godinama vedri i oblači u “Hotelu Slavija”. Protiv njega je veći broj radnika podnosio i prijave za mobing. Kako su zaposleni ispričali, oni od strane direktora svakodnevno trpe maltretiranje, a mnogi su, nakon što su se pobunili, dobili i otkaze. Kada smo ga nakon incidenta pozvali, potvrdio nam je da se desio “jedan neprijatan razgovor” o kojem nije želeo da priča.

Komentari (2)

sale

29.11.2015 10:45

Pobise se crnogorci oko direktorskih fotelja nista novo u Srbiji .

Filip K.

29.11.2015 16:46

@sale - Ma dajte bre... Pa treba samo slikati ovog i direktora jednog pored drugog pa da svako normalan skapira kolika je budalastina ova prica.