Neodoljiv krompir sa prelivom


profimedia
Potrebno vam je: 1,5 kg krompira, pola litre pavlake za kuvanje, 2 dl mleka, 1 dl ulja, 1 kesica supe od pečuraka, malo bibera, vegete i peršunovog lista, po želji pospete sirom.
Oljuštite krompir i isečete na krugove. Začinite biberom i vegetom, pa izmešati.
Kesicu supe od pečuraka pomešajte sa pavlakom, pa dodate mleko, ulje i peršun sitno iseckan i izmešate.

Profimedia
Krompir složite u tepsiju i prelijete pripremljenom pavlakom.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta.
Na kratko izvadite i pospete rendanim sirom po ukusu.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir istopi.
Komentari (2)
Mara
12.10.2017 14:42
Ovo je premasno i preslano! Ubilo se za holesterol! Ja to isto pravim, ali bez dodatka ulja jer je pavlaka masna i bez dodatka slanog zacina,jer je prah od pecuraka jako slan.Moze se dodati jos malo belog luka u granulama i origana i prste da polizes.
alo mile
12.10.2017 23:52
@Mara - dodaj komad noge od mrtve svinje,pa da vidiš veselja