Tomislav Nikolić
Tanjug/Rade Prelić
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić na svečanosti, Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je juče dobio plaketu počasnog člana Udruženja neurohirurga Srbije, a mesec i po ranije bio je prisutan na kongresu ginekologa i opstretičara, kada je izneo vrlo zanimljivu tezu o poznavanju žene. Kakve veze Toma ima sa specifičnom granom medicine kao što je neurohirurgija i sa zdravstvom uopšte, pa ide sa jednog stručnog skupa na drugi, pitaće se mnogi, a dr Lukas Rasulić, predsednik Udruženja neurohirurga Srbije, objašnjava za „Alo!“ da je prisustvo predsednika Srbije na prvom skupu neurohirurga od neprocenjive važnosti.

- Dao nam je podršku za saradnju na svim osnovama sa kolegama iz regiona i sveta. Pokrovitelj je ovog našeg skupa, kao i ostalih budućih aktivnosti. Mi zavisimo od države i oslanjamo se na nju - kazao je dr Rusulić.

Na pitanje kako je Tomislav Nikolić reagovao kada je dobio plaketu počasnog člana Udruženja neurohirurga Srbije, on opisuje:

- Videlo se da mu je drago. Bio je sve vreme nasmejan.

Nikolić: Obeležavamo 92 godine neurohirurgije u Srbiji!

Tomislav Nikolić je na jučerašnjem skupu neurohirurga Srbije podsetio da se obeležava 92 godine neurohirurgije u Srbiji i 77 godina postojanja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Predsednik Srbije je istakao da srpski neurohirurzi mogu da daju doprinos svetskoj medicini na više načina. - Udruženje neurohirurga pred sobom ima dva zadatka - da nastavi sabornu misiju i izvan granica zemlje, ali i da unapredi svoju medicinsku disciplinu, ne zaostajući za vremenom i svetom. Zbog prve osnivačke nacionalne strukovne asocijacije danas ispisujemo i novo slovo u bogatoj i slavnoj istoriji srpske medicine - poručio je Nikolić. Na tom skupu, osim Nikolića, plaketu počasnog člana dobio je i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Da li su se ginekolozi onda ogrešili što predsedniku Srbije, kao kolege neurohirurzi, na kongresu 18. septembra nisu uručili plaketu počasnog člana, iako je izneo vrlo zanimljive stavove o ginekologiji i poznavanju žene, pitali smo prim. dr Miroslava Ivića, specijalistu ginekologije i akušerstva.

- Ne znam da li je trebalo predsednik da postane počasni član na kongresu ginekologa. Ali moj stav je da svako ko se trudi da na bilo koji način da značaj povećanju nataliteta u Srbiji, a to Nikolić evidentno čini, trebalo bi da dobije istu plaketu koju su mu dodelile kolege neurohirurzi. Samo da znate, posećujem razne stručne skupove i praksa je i u drugim zemljama da ih visoki državni funkcioneri otvaraju. Nisam siguran baš za predsednike država, ali ovo što radi Nikolić odlična je promocija srpskog zdravstva. I izjava koju je dao da je „ginekologija znanje o ženi, ako iko sme da se usudi da kaže da ga poseduje“ nije ništa loše. Bilo je šaljivo i meni se to, kao stručnjaku, svidelo. Bez obzira na to koliko je skup važan i ozbiljan, trebalo bi malo i da se opustimo - objašnjava dr Ivić.

Na skupu neurohiruga moglo se čuti da je Srbija u vrhu po broju umrlih od malignih bolesti mozga. Nadležni su obećali da će učiniti sve „da Srbija više ne bude u vrhu po broju umrlih od zloćudnih tumora moždanice, mozga i kičmene moždine“.

Oduševljen zbog kubanskih vakcina!

Kako za „Alo!“ tvrdi naš izvor sa skupa neurohirurga, čim je ugledao Zlatibora Lončara, Tomislav Nikolić je prišao i oduševljeno mu čestitao što su kubanske vakcine stigle u Srbiju.

 

Komentari (4)

milijana

01.11.2015 17:51

Jos mu preostaje da mu se dodeli titula patologa.

Raso Novi Sad

01.11.2015 18:14

Mene lično je sramota što sam u državi u kojoj je on predsednik. Ako je istina ovo što se piše, da je bio u grupi za silovanje, pa i ako je odrobijao svoje, nije mogao niti je smeo da dogura do ove poyicije. Radim već preko 30 godina u državnim organima i prošao već ni sam ne znam koliko bezbednosnih provera, proveravali su mi i dedu i čukundedu. kako je on sve to prošao nije mi jasno. Vučiću, iskoristi priliku što pre da ga se otarasiš jer ti je on teg oko nogu koji će te odvići na dno okeana.

nikola

01.11.2015 18:43

bem te srbijo, bruka i sramota.doktorati ,fondacije a narod grca u bedi.

Saki

01.11.2015 19:09

Lekari postadoše najveći uvlakači. Bruka za struku.