Jovo Maletin
Nenad Mihajlović
Jovo Maletin

Nenad Mihajlović

Jovo Maletin , Foto: Nenad Mihajlović

Ironijom sudbine, otac, koji ni ne pomišlja da ostavi na cedilu snaju i unuke dok mu je sin u zatvoru, tako će otplaćivati njegove dugove, pa i kredit koji je sin podigao da bi platio likvidaciju!

- Kada god mu je zaškripalo, bio sam uz njega, snaju i unuke. Ako je planirao da me ubije, i treba da odgovara za to, a ja ću, kao i do sada, voditi računa o unukama i snaji - rekao je Jova Maletin (68) nakon što mu je sin Ratomir (38) uhapšen.

Ratomir je uhapšen zbog sumnje da je unajmio trojicu poznanika da mu ubiju oca. Dogovor su sklopili u kafani, a njihov razgovor je jedan od „ubica” snimao. Ratomir je insistirao da mu oca zakolju i tražio da insceniraju pljačku. Motiv je bio nasledstvo, odnosno 11 jutara zemlje koje bi svakako nasledio, ali on nije mogao da dočeka da starac umre. Vrednost zemlje zbog koje je sin želeo oca mrtvog je oko 110.000 evra.

Kako bi platio ubice, Ratomir je podigao kredit, zbog čega je i stavio hipoteku na kuću i imanje, ali Jova nije ni slutio na šta će njegov sin da potroši pare koje je uzeo od banke. Prema informacijama do kojih je policija došla, Ratomir im je dao po više stotina hiljada dinara, a jednom od njih je kupio i automobil „fijat uno”.

Policija je, ipak, saznala za pakleni plan i uhapsila i Ratomira i trojicu plaćenika. Ratomir je juče priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru, a predloženo je da u pritvoru ostane do 30 dana. Kako saznajemo, traženo je da se uradi i kombinovano veštačenje, a njega će ispitati i psiholog.

Dan nakon što je procurila, vest da je sin naručio ubistvo oca zbog 11 jutara zemlje obišla je čitavu Srbiju, a komšije porodice iz Turije još ne mogu da poveruju da je to istina.

- Ja ih sve znam. Nije Ratomir bio takav čovek, ima porodicu, šta će mu to u životu, taj nikada mrava nije zgazio - ispričao je jedan od komšija. Drugi pak kažu da su svađe zbog nasledstva, a pogotovu zbog zemlje, između njih bile česte, ali da niko nije očekivao da je zbog toga Ratomir želeo oca mrtvog.

- On je to mislio da sve proda i uzme dobre pare. Otac, naravno, nije dao, jer zemlja se ne prodaje. Zato se ovde roditelji i deca stalno svađaju. Oni bi da rasipaju, a mi da čuvamo - ispričao nam je stariji meštanin Turije.

Milan M., Vukman F. i Denis O.

Alo!

Milan M., Vukman F. i Denis O., Foto: Alo!

 

Plaćene ubice - sitni kriminalci

Protiv trojice potencijalnih ubica krivična prijava biće podneta u redovnom postupku. Oni se sumnjiče za delo neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, što znači da oni po zakonu mogu da prođu samo sa novčanom kaznom, ali mogu da dobiju i zatvorsku kaznu u trajanju do godinu dana. Kako „Alo!“ saznaje, u pitanju su sitni kriminalci - dvojica Srbobranaca, Milan M. (29) i Vukman F. (25), i Denis O. (36) iz Savinog sela. Oni su odranije poznati policiji, a kao vođa je označen Denis, koji je još kao mladić bio hapšen zbog razbojništva. On je 2004. godine uz pretnje opljačkao trafiku. Veza sa naručiocem bio je, kako se pretpostavlja, Vukman, koji je često boravio u Turiji. Kod njih su pronađeni pištolj, nož i eskplozivna naprava. Želja sina bila je da se otac zakolje, ali su razrađivani planovi i za ubistvo bez kontakta, a druge opcije bile su i eksplozija i likvidacija pištoljem.

Save

Save

Komentari (6)

zora

29.10.2016 15:52

Roditelji su odgovorni jer nikada deci nisu jasno stavili do znanja da ono sto poseduju ne pripada njima a i da se moze dogoditi da ostanu bez icega ako se roditelju prohte da proda i ode na put pko sveta.Nasa deca su nerdnici i uvek cekaju da im roditelji daju.Zato skoro svi zive sa roditeljima i to smatraju svojom kucom a ne kucom svojih roditelja.Stavite deci do znanja da se moraju odvojiti i stvarati za sebe i familiju a ne da cekaju da roditelji prime penziju.

draga

29.10.2016 16:29

@zora - Zoro, roditelji stalno lazu kako zive samo zbog dece pa onda deca i veruju u to.

GLUMICA

29.10.2016 17:51

@zora - USTEDELA SI MI vreme i trud....hvala !!!

Vita

30.10.2016 05:34

@zora - Ovde se radi o zemlji, koju je verovatno i otac nasledio tako da nema pravo da je prodaje. Takvi su obicaji. A vi gledajte svoju decu, tako savrseni u vaspitanju. Cisto sumnjam da je otac sina vaspitavao da bude neradnik i ubica, ali roditelji nisu svemoguci. Ne znam sto vam je tako tesko to da shvatite.

kobasica srbije

29.10.2016 16:09

Pa dobro i nije ovo ironija sudbine da je bolje vaspitao sina do svega ovog nebi došlo. Tako da i treba da otplaćuje kredit za svoju likvidaciju to je najpoštenije.

bravooooo

29.10.2016 16:47

@kobasica srbije - evo nas otac, uskoro ce uz Bozju pomoc imati 84, a od pre dva meseca ima probleme sa zdravljem, pre svega demencija. Brat i ja i moja snajka i moj suprug, SVE radimo da gas podignemo. Bogu hvala, ima lepu penziju i stan i nesto ustedjevine i to Nas Ne odvlaci da ga Vratimo u normalan zivot. Hocu reci, NIKO od nas nije POHLEPAN, vec smo SVI samo Normalni ljudi, Tako vaspitani, kako brat i ja tako i moja snajka i moj suprug. SVI iz NORMALNIH Porodica