Ovaj prilog nikako ne smete da stavljate u pljeskavicu!


Shutterstock
Iako bi mnogi pomislili da je u pitanju majonez, jer se on najbrže kvari, ipak nije on u pitanju. Naime, radi se o zelenoj salati, koju gotovo svi svakodnevno konzumiramo.
Mnogi lokali koji prodaju brzu hranu zelenu salatu drže po ceo dan u činiji i vrlo retko je najboljeg kvaliteta - a samim tim ne poseduje prepoznatljiv ukus i sve vitamine, tvrdi jedan od zaposlenih u takvom lokalu, piše Telegraf. Pritom, zbog same vreline pljeskavice, salata uglavnom brzo svene, tako da ne možete ni da znate da li je ona sveža, ili nije, a moguće je dobiti i trovanje ako je predugo bila napolju izložena bakterijama u vazduhu.
U slučaju da pazite na liniju, a ne na ukus, najgori mogući prilog koji možete da stavite je kečap. On je bogat šećerom i natrijumom i gotovo da ne poseduje nutritivnu vrednost, a kao što je to slučaj i sa zelenom salatom, vrlo često je jako lošeg kvaliteta.
Pročitajte i: