Frižider
Profimedia
Frižider je rasadnik bakterija!

shutterstock

Nemojte da dozvolite da vam se hrana kvari, Foto: shutterstock

Da li i vi imate naviku da hranu u frižideru ređate logikom "ovo ću gore, da mi bude pri ruci"? Ukoliko to činite, odmah prestanite, jer rizikujete da se otrujete. Da, znamo da se do sada niste otrovali, ali ste sigurno mnogo puta bacili neku hranu jer se "iznenada pokvarila".

Da biste izbegli da vam se parizer pokvari za jedan dan, ili da vam kačkavalj buđa, ovako ubuduće slažite hranu u frižideru.

Na gornju policu u frižideru idu isključivo mlečne prerađevine... Dakle, sirevi, kačkavalj, ali i puter, puding, čokolada...

Na srednju policu uvek ređajte termički obrađene namirnice. Znači, ovde ostavite šerpicu sa ručkom, ili ispečeno meso...

Donja polica je najhladnija u frižideru, zato je najpametnije da tu držite mleko, jogurt, ali i jaja, živo meso i suhomesnate proizvode.

U fiokama držite voće i povrće. Sada se pitate šta treba držati u vratima?! Sve što niste natrpali na police! Majonez, senf, kečap, teglu sa krastavčićima... Sve one namirnice kojima ne smeta da im ponekad bude "toplo".

Takođe, izbegavajte da ostavljate drangulije na vrhu frižidera. Dajte frižideru prostora da se hladi.

Komentari (2)

VB

31.10.2016 03:12

Zasto onda plasticni ulozak za jaja u svakom frizideru fabricki stoji u vratima gore?

mada

31.10.2016 07:20

Na koji nači to vaš "novinar" zna kako smo ređali hranu.Pretencioznost neverovatna.Mi ništa ne znamo ,a on će da nas nauči.Ovo je serija ovakvih debilnih naslova.Ako saberemo unazad ispašće da smo sve naopako radili.