Ovo nikada ne naručujte u restoranima


Profimedia
Noćna mora mnogih ljudi je izbor hrane u restoranu, posebno ako je na meniju bogata paleta jela.
Ali taj izbor će vam ubuduće biti veoma olakšan.
A ovo su razmišljanja stručnjaka, kuvara i konobara:
"Ako sam udaljen 30 kilometara od mora ne naručujem morske plodove", kaže Stiv Lazarus.
"Izbegavam da naručujem stejkove u restoranima koju nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogim od njih i ako nisam u nekom "stejk hausu" obično se iznerviram. Izbegavam morske plodove ako nisam u restoranu koji je vrhunski ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu. I nemojte nikada naručivati dezerte sa morskim plodovima", kaže Šon Kvin, koji je kuvar deset godina.
"Ako ste u kineskom restoranu izbegavajte jela koja nisu kineska. Postoji razlozi zašto je restoran specijalizovan za određenu vrstu hrane. Jednom sam naručio pire krompir, a dobio sam 75 odsto brašno", kaže Leonard.
"Jedan od mojih mentora savetovao me je da nikad ne naručujem "specijlalitet kuće". Oni se prave od ostataka hrane koje se žele rešiti", kaže kuvar Dženera Soloven.
"Ako nedeljom jedete ribu verovatno je nećete jesti svežu", poručuje Joran Karlsen.
Mnogi su izjavili da ih je uvek razočarala grilovana piletina.
I sam Entoni Burden je izjavio da nikad ne bi jeo ribu nedeljom jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.

Profimedia
Komentari (6)
EKI
04.01.2017 16:10
Pa kojo moj da naručim što nereče? Ondah mora burek ito sa sirom.
Mićko
04.01.2017 22:24
@EKI - I jogurt.
nedjo
04.01.2017 22:53
@EKI - naruci poparu,ili ponesi tvoje salame podriguse
Dr
05.01.2017 11:30
@EKI - Neđo, ti si na Kavijar, Losos, Pršut samo jedeš?
Cile
05.01.2017 11:31
@EKI - Neđo, slama iz cipela ti viri.
Zoran Zemun
05.01.2017 12:14
Ovaj Burden, pa onaj Oliver, Najdzela i jos mnogo mnogo njih bi prvo trebali da nauce da kuvaju pa onda da govore o hrani. Video sam vise puta kako rade i sta spremaju. Ne peru , ne ciste namirnice, ubijaju ih sa neprijatnim zacinima: koriajnder, ruzmarin... Jezivo. Oni su dokaz da televizija moze sve, i od magaraca da napravi genijalne majstore. Eto u njihovim restoranima, ja bas nista ne bih jeo.