Palačinke punjene pasuljem
profimedia
Palačinke punjene pasuljem

profimedia

Palačinke punjene pasuljem, Foto: profimedia

Sastojci:
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- mleko
Za nadev:
- 200 g kuvanog pasulja
- mlevena paprika
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 lista lovora
- kašičica nane
Za preliv:
- 2 jajeta
- kašika brašna

Umutiti jaja, dodati malo soli i brašna, pa dolivati mleko da masa bude srednje gustine. Peći palačinke u malo ulja. Staviti pasulj u vodu dok ne provri, pa je prosuti. Naliti ponovo vodu i pasulj kuvati sa lovorom i nanom. Kad se skuva, ocediti ga i propržiti na ulju sa sitno seckanim belim i crnim lukom, posoliti i začiniti mlevenom paprikom. Pripremljenom smesom filovati palačinke. Svaku posebno uviti kao sarmu i složiti u vatrostalnu ili keramičku posudu, preliti umućenim jajima i kašikom brašna. Zapeći u zagrejanoj pećnici oko 20 minuta. Služiti toplo. Prijatno!

Tagovi