Palačinke sa cimetom i jabukom


Shutterstock
Sastojci:
2 jaja
šolja kisele vode
3/4 šolje brašna
ulje, so
2 srednje jabuke
2 kašika šećera
kašika mlevenih oraha
cimet
ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja, dodajte kiselu vodu i malo soli. Sve izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa kašičicom cimeta i mešajte da nema grudvica. Izmešajte i dodajte još malo kisele vode da dobijete smesu gustine jogurta. Ugrejte tiganj, dodajte kašičicu ulja, razlijte po tiganju i kutlačom sipajte smesu. Kada se pojave mehurići sa gornje strane, okrenite palačinku i kratko ispecite sa druge strane. Palačinke odložite na tanjir. U sud stavite izrendane jabuke i dinstaje da ispari tečnost i smesa se zgusne. Dodajte šećer i izmešajte. Još malo dinstajte. Skinite sa toplote i sipajte u činiju da se smesa ohladi. Dodajte orahe i izmešajte. Filujte palačinke i pospite ih šećerom u prahu i cimetom.
Savet:
U smesu za palačinke možete dodavati različite začine za poslastice, vanilu, cimet, muskatni oraščić, kakao ili mlevene orašaste plodove.

Shutterstock